יצרניות רבות משקיעות בשנים האחרונות כל מאמץ אפשרי וכל משאב נדרש על מנת להעניק לרוכשי המכוניות מתוצרתן חוויית נהיגה ברכב ולנוסעים בו- חוויית שהייה ייחודית. חלק ניכר מהתוספות אינו נדרש בהכרח מבחינה בטיחותית אבל יש בהן כדי לאפשר נסיעה נוחה, נעימה ומפנקת יותר.
עם חדירתם לחיינו המודרניים של הטלפונים הסלולאריים והפיכתם לשואבי קשב וריכוז באופן המסכן את הנוהגים ואת הנוסעים ברכב, מיוצרים בשנים האחרונות אביזרי עזר ונוחות המאפשרים לשוחח במכשיר באופן בטיחותי, ללא מגע יד אדם, אף שרוב אנשי המקצוע יגידו כי בעולם אידיאלי היה טוב אילו לא היו כלל משוחחים במכשירים בעת הנהיגה.
תוספות לרכב משדרגות את מראהו, משפרות את תחושת הנוסעים בו. בין תוספות אלה ניתן למנות: חיישני רוורס, מגני יתושים, פסי קישוט, גגונים, כיסויי הגה וגלגל, מערכות שמע משוכללות, לרבות מערכות מולטימדיה, DVD , מסכים לרכב, מצלמות, ריפודים, תוכנות ניווט, GPS, מפצלי מתח, דיבוריות, מעמדים לטלפונים סלולאריים וטאבלטים ועוד.
חלק ניכר מהתוספות הן תלויות-לקוח, וכאמור אין הכרח להוסיפן. מי שחשוב להם להרשים את הזולת ודאי ישקיעו באבזור חיצוני ופנימי של הרכב (חלונותיו השקופים מאפשרים ואף מזמינים צפייה).
באופן פרדוקסלי, ככל שמתרבות התוספות האמורות להעניק ביטחון לנוסעים ולוודא כי בטיחות הנסיעה תישמר ברמה גבוהה לכל אורך הדרך, ישנם אביזרים וגאדג'טים שגורמים את ההיפך הגמור: הם מסיחים את הדעת, זוללי קשב ותשומת לב, מרופפים את הריכוז, גורמים לעייפות מצטברת, והופכים את הנהיגה לסוג של הימור.
בשל ההיצע הגדול והמגוון של תוספות לרכב כדאי לבחור אותן באופן מושכל. בהעדר מגבלה תקציבית עלולים בעלי רכבים להתפתות לרכוש תוספות מיותרות, יקרות, שאין בהן כל צורך והן אינן מביאות שום תועלת.
רצוי להתוודע אל התוספות, לבחון את תרומתן ואת נחיצותם, לבחון את מחיריהן ולהחליט האם רכישתם מוצדקת. יש מחיר לקידמה, לשכלולים הטכנולוגיים, לשיפורים ההנדסיים, להטמעתן של מערכות טכנולוגית חדשניות המגבירות את מהירות הרכב ובה בעת את בטיחותו, ובאותה מידה כפי שצויין- קיימות תוספות שנזקן עלול להיות רב מהתועלת שהן אמורות להביא.